Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.09.2018 -

  Spoštovane zaposlene in zaposleni v državni upravi, ob zaključku štiriletnega mandata vlade je za marsikoga čas analiz, (samo)refleksije, pogleda nazaj. Rezultati so v veliki meri povedni samo po sebi, verjetno pa bo minilo še nekaj časa, da jih bomo v celoti razumeli in pravilno ovrednotili. Prepričan sem, da je vlada državo krmarila v pravi smeri in da je danes Slovenija nedvomno boljša država od tiste izpred štirih let.

  več

 • Vir: Twitter @MiroCerar

  Premier Cerar ob odprtju Strateškega foruma Bled o izzivih EU

  10.09.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v govoru ob pričetku že 13. Starteškega foruma Bled dejal, da da Evropo v prihodnjih mesecih čakajo številne pomembne odločitve, med drugim glede brexita. Ob tem je izpostavil, da gre za gre za odločitve, ki bodo znova poudarile pravo moč Evropske unije. Ob tem je izrazil upanje, da se bodo evropski voditelji osredotočili na to, kako EU narediti boljšo, močnejšo in enotnejšo. "Le tako smo lahko kot Evropa resnični igralec v neusmiljeni globalni areni in premoščamo delitve našega časa," je dejal predsednik vlade Cerar.

 • Foto: STA

  Dosežki in učinki politik vlade dr. Mira Cerarja

  07.09.2018 -

  Imamo tretjo najvišjo gospodarsko rast v Evropski uniji, najnižjo brezposelnost po letu 2009, investitorji odpirajo številna nova, dostojna delovna mesta, prvič po letu 2008 imamo uravnotežen proračun in državna blagajna ima prvič po dolgem času presežek.

 • Foto: STA

  03.09.2018 -

  Drage osnovnošolke in osnovnošolci, drage dijakinje in dijaki, danes je prav poseben dan, saj so znova vrata odprli hrami učenosti. Nekateri izmed vas se letos prvič podajate vanje! Vsako šolsko leto je posebno poglavje na poti v svet odraščanja in odraslosti. V šoli se stkejo trajna prijateljstva, morda tudi prve ali nove simpatije in ljubezni, polno je dogodivščin ter prijetnih in nepozabnih doživetij.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.08.2018 -

  Predsednika vlade dr. Miro Cerar je v izjavi na začetku seje med drugim poudaril, da v primerjavi z letom 2014, danes živimo v Sloveniji, ki ima eno najvišjih gospodarskih rasti v EU, ima urejene javne finance in najnižjo brezposelnost v zadnjem desetletju, je bolj konkurenčna, je bolj socialno pravična, je bolj optimistična in je bolj ugledna v očeh tujih partnerjev.

  več

 • Vir: KPV

  18.08.2018 -

  Spoštovane državljanke in državljani, na dan, ko se z imenovanjem mandatarja prevešamo v sklepni del procesa oblikovanje prihodnje slovenske vlade, se mi zdijo primerne misli, ki vam jih namenjam. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je včeraj in danes udeležil vrha zveze Nato v Bruslju. Na vrhu so voditelji držav članic največ pozornosti namenili izpolnjevanju finančnih zavez, sodelovanju Nata in EU, povabilu Makedoniji za začetek pogajanj za članstvo, sodelovanju z Ukrajino in Gruzijo ter misiji v Afganistanu. Premier Cerar je po končanem vrhu ocenil, da so voditelji za zasedanju potrdili skupno zavedanje pomena Nata za našo varnost in stabilnost.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje vrha berlinskega procesa, foruma držav članic EU, ki odločno podpirajo evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana, ter Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Kosova, Makedonije in Srbije. Premier Cerar je na srečanju poudaril, da bo Evropska unija zares zaokrožena celota šele, ko bodo vanjo vključene vse države regije, kar je tudi zagotovilo stabilnosti in prihodnosti za regijo. Po njegovih besedah ima berlinski proces pomen predvsem zaradi gradnje zaupanja med državami.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  07.07.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v Sofiji udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske (t.i. pobude 16+1). Na tokratnem vrhu so prisotni predsedniki vlad razpravljali predvsem o poglobitvi sodelovanja na področjih gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij, kulture in sodelovanja med ljudmi.

  več

 • 27.06.2018 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se na povabilo premierja Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela mudi na delovnem obisku Luksemburga. Predsednika vlad sta v pogovorih največ pozornosti namenila tematikam zasedanja Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju, v ospredju so bile migracije in azilna politika. Slovenski premier obisk Luksemburga nadaljuje s srečanjem voditeljev Slovenije, Luksemburga, Belgije, Nizozemske, Danske, Estonije in Češke, s ciljem izmenjave mnenj o najpomembnejših evropskih temah.

  več


Arhivske vsebine

Spletna predstavitev predsednika vlade dr. Mira Cerarja je bila arhivirana 13. 9. 2018.

Časovno obdobje

Potrdi