Skoči na vsebino »

predlagam.vladi.si

Nalagam ...


Na teh straneh najdete krajša navodila za delo s spletnim orodjem predlagam.vladi.si, ki omogoča izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah. Predstavite lahko vsebinsko problematiko, ki v Sloveniji po vašem mnenju ni primerno pravnosistemsko urejena, hkrati pa podate predlog za njeno ureditev. Vsi predlogi, ki so pripravljeni v skladu s pravili predlagam.vladi.si, bodo javno objavljeni. Ostali uporabniki lahko predloge komentirajo ali predlagajo njihove popravke. O končnem predlogu, ki ga pripravi avtor prvotnega predloga, se glasuje. Če predlog dobi več glasov za kakor proti in če je v glasovanju sodelovalo vsaj 5-odstotkov aktivnih uporabnikov, se predlog pošlje v obravnavo pristojnemu organu Vlade Republike Slovenije, ki pripravi uradni odgovor.

 

 


 

 

 


 .

 

 


1. Registracija

Le kot registriran uporabnik lahko pošljete lastne predloge, dejavno sodelujete v razpravah in o predlogih glasujete.

 

Postopek registracije sprožite s klikom na gumb Registracija.

 

Ko preberete in sprejmete Pravila delovanja, se vam odpre spletni obrazec, v katerega vnesete svoje podatke.

 

 


Registracijski obrazec

Vpis delujočega e-poštnega naslova je nujen, saj bo uporabljen za potrditev vaše registracije, za pošiljanje novega gesla (če pozabite obstoječega), za pošiljanje obvestil (na katera se boste sami prijavili), za pozivanje k spoštovanju Pravil ob njihovi morebitni kršitvi in za obveščanje o morebitnih spremembah Pravil oziroma Izjave o varovanju osebnih podatkov.

 

Ob tem naj vas opozorimo, da imate tudi možnost izbire stopnje vaše anonimnosti. Lahko se namreč odločite, da ob svojih objavah ne želite izpisanega svojega imena in priimka, ampak svoje izbrano uporabniško ime. V tem primeru v vrstici "Za prikaz uporabi" izberite možnost "moje uporabniško ime."

 

Ko izpolnite obrazec in pritisnete gumb "Registracija" na dnu obrazca, vam bomo na vaš e-poštni naslov poslali potrditveno sporočilo. S klikom na povezavo v poslanem sporočilu, boste zaključili vaš postopek registracije.
 

Svoj profil lahko povežete tudi s svojim obstoječim "OpenID" računom , ki ga lahko potem uporabljate za prijavo v sistem.

 

 


2. Prijava

Ko opravite postopke registracije, se lahko v sistem prijavite:

  • z vpisom svojega uporabniškega in gesla v polji v desnem zgornjem kotu;
  • s prijavo s svojim OpenID računom, če ste ga v svojem profilu povezali z orodjem predlagam.vladi.si.

 

 


3. Urejanje profila

Svoj profil lahko uredite tako, da se prijavite v sistem (glej točko 2. zgoraj) in v desnem meniju kliknete na gumb "Profil." Odprl se vam bo obrazec, v katerem lahko popravite vse v registraciji posredovane informacije in nastavitve, spremenite svoje geslo, uredite nastavitve za svoja e-poštna obvestila ter se prijavite na prejemanje sporočil o predlogih iz določene vsebinske tematike.

 

 


4. Pošiljanje predlogov

Kot registriran uporabnik lahko s klikom na gumb "Nov predlog" oblikujete in pošljete svoj predlog.

 


 

Odpre se obrazec, v katerega vpišete naslov in vsebino predloga. Prosimo, da si pred tem podrobneje preberete točko 1.1 Pravil.

 


 

V obrazec vnesete naslov predloga, besedilo, mu določite kategorijo ter pripišete ključne besede, ki jih ločite z vejico.

 

Prav tako imate možnost predlogu pripeti ustrezne datoteke (dovoljeni formati: doc, pdf, odf, txt, rtf, png, jpg, gif).

 

Ko končate z delom, lahko predlog pošljete moderatorju, ki bo predlog pregledal in objavil, če seveda njegova vsebina ni v nasprotju s pravili (še posebej točko 1.1 Pravil predlagam.vladi.si). Če svojega predloga še niste pripravljeni poslati v objavo, ga lahko shranite kot osnutek in ga uredite kasneje. Vse svoje predloge in osnutke predlogov najdete v desnem meniju – skrivajo se za gumbom "Predlogi."

 

 

 


5. Objava komentarjev

Komentar k že objavljenemu predlogu objavite tako, da odprete zavihek "Komentarji" pri posameznem predlogu in na dnu strani vpišete svoj komentar. Prosimo, da pri vsebini komentarjev upoštevate Pravila predlagam.vladi.si, še posebej točki 1.1 in 3.

 

 


6. Glasovanje

Število glasov odloči, ali bo predlog poslan pristojnemu organu v obravnavo. Če dobi predlog več glasov za kot proti ter se glasovanja udeleži več kot 5-odstotkov aktivnih registriranih uporabnikov (v zadnjih 30 dneh so se v sistem prijavili vsaj enkrat), bo posredovan pristojnemu organu. 

 

Pri predlogih, ki so v fazi glasovanja, lahko kot registriran uporabnik oddate svoj glas. In sicer odprete konkreten predlog, in v desnem kotu kliknete na gumb "glasuj za" oziroma "glasuj proti." Svoj glas lahko spremenite s ponovnim klikom na gumb "za" oziroma "proti".

 

 


  


 Kontakt

e-naslov: predlagam.vladiping@govpong.si

telefon: (01) 478 26 00

faks: (01) 251 23 12

 

Urad Vlade RS za komuniciranje 

Gregorčičeva 25

1000 Ljubljana