Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Država v službi svojih državljanov

Moderen uslužbenski sistem
Spremljanje prihrankov občin
Manj za najemnine in stroške informatike

  

V letu 2016 bomo nadaljevali z aktivnostmi za uveljavitev sprememb plačnega in uslužbenskega sistema v smeri bolj modernega sistema, ki bo omogočal bolj fleksibilno nagrajevanje uslužbencev v odvisnosti od rezultatov dela, ter zmanjšal avtomatizme, ki sami po sebi ne dvigujejo motiviranosti zaposlenih in ne omogočajo pravega razvoja karierne poti.

  

S ciljem zgraditi transparentno, odgovorno, nadzorovano, poenoteno in strateško usmerjeno delo javne uprave smo že nadgradili Enotno zbirko ukrepov z aplikacijo za spremljanje javno finančnih prihrankov občin. Tako so vsi ukrepi ministrstev za izboljšanje zakonodajnega in poslovnega okolja ter dvig konkurenčnosti, kakor tudi ukrepi za javno finančne prihranke občin, sedaj na enem mestu in bodo omogočili državljanom vpogled v prihranke občin.

  

Nadaljevali bomo s projektom centralizacije stvarnega premoženja in centralizacije državne informatike. V obeh primerih bomo z boljšo učinkovitostjo in sistematičnim pristopom dosegali znatne prihranke (predvsem pri izdatkih za najeme).