Skoči na vsebino »

Kdaj, kje in kako lahko sodelujem?

Posvetovanja po Sloveniji

 

Slovenija ima izkušnje z vključevanjem deležnikov in civilne družbe v razprave o evropskih zadevah že vse od predpristopnega časa. Na ravni EU je postalo posvetovanje o prihodnosti Evrope zelo aktualno zaradi gospodarske in finančne krize, zlasti intenzivno je bilo pred volitvami v Evropski parlament leta 2014. Slovenija se je vključila v ta posvetovanja s projektoma "EU Si ti " (2012–2013) in "Več Evrope – več Slovenije " (2013–2014).

 

Po napovedanem izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske se je vnovič pojavila potreba po iskanju novih modelov prihodnje integracije in spet smo pred volitvami v Evropski parlament 2019. V ta namen v zadnjih dveh letih poteka projekt posvetovanja "Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti ".

 

Dogodki med junijem in oktobrom 2018 so namenjeni neposrednemu dialogu državljanov, torej predvsem temu, da se sliši vaš glas. Teme razprav se bodo ravnale tudi po relevantnosti za posamezno občino, saj želimo zajeti različna mnenja z različnih območij.

Spletno posvetovanje
Dekle s prenosnim računalnikom

Posvetovanju se lahko pridružite preko vseevropske spletne platforme , kjer lahko svoje skrbi, upe in pričakovanja glede prihodnosti EU izrazite v kateremkoli uradnem jeziku Evropske unije, tudi slovenščini seveda.

 

 
idrijska čipka

V Sloveniji je potekalo prvo posvetovanje v seriji vseevropskega procesa vključevanja državljanov v razprave o prihodnosti EU dne 7. junija 2018 med 17. in 19. uro na gradu Gewerkenegg v Idriji

 


Posvetovanja z državljani o prihodnosti Evropske unije nadaljujemo 13. septembra 2018 med 17. in 19. uro v dvorani Turističnega kompleksa Jezero v Kočevju

 

 

Kočevje, Vasja Mainč

20. septembra pa se nam lahko pridružite na naslednjem posvetovanju, ki bo tokrat med 17. in 19. uro potekalo v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.

 

Slovenj Gradec, www.slovenjgradec.si