Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Projekt

P1: Energetska prenova stavb v državni in občinski lasti

Foto: Mostphotos

Vladni strateški razvojni projekt P1: Energetska prenova stavb v državni in občinski lasti je bil uresničen v obdobju med 15. 9. 2016 in 30. 6. 2018.

   

S projektom je bil vzpostavljen sistem energetskih prenov stavb ožjega in širšega javnega sektorja v tistih primerih, ko se energetska prenova financira iz virov sredstev kohezije za obdobje 2014-2020, ki vključuje tudi izpolnitev predhodnih pogojenosti, vzpostavitev modela energetskega pogodbeništva, izdelavo evidenc, izdelavo dokumentacije, odpravo zakonodajnih in drugih sistemskih problemov, pripravo cikličnega modela za izvajanje energetskih prenov itd. Za namen preveritve in optimizacije vzpostavljenega sistema so bili izvedeni 3 pilotni projekti energetskih prenov izvajanja sistema in preverjen pripravljen ciklični model za izvajanje prenove stavb ožjega in širšega javnega sektorja za leto 2017. Z izvedbo navedenih aktivnosti se projekt zaključi, nadaljnje energetske prenove pa se bodo izvajale na podlagi vzpostavljenega sistema in cikličnega modela najmanj do konca finančne perspektive.

   

Ob zaključku projekta je bilo pripravljeno zaključno poročilo, ki ga je potrdila Vlada RS, več o samem projektu pa v  Zaključnem poročilu vladnega strateškega razvojnega projekta P1: Energetska prenova stavb v državni in občinski lasti (478 KB).


Nosilec

Ministrstvo za infrastrukturo

minister dr. Peter Gašperšič

  • vodja projekta: mag. Tilen Smolnikar 

tilen.smolnikarping@govpong.si 

 Redna mesečna poročila o stanju projektov

Leto 2018

Leto 2017

 

Leto 2016