Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Voditelji EU sklenili Evropski svet z agendo za prihodnost EU

  Foto: Thierry Monasse/STA

  20.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil oktobrskega dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Prvi dan zasedanja so se voditelji EU osredotočili na migracijske izzive, kjer so se dogovorili, da bodo za zajezitev nezakonitih migracij med drugim zagotovili ustrezno financiranje s strani Skrbniškega sklada za Afriko. Po dolgotrajneših prizadevanjih Slovenije so v zadovoljstvo Slovenije voditelji na vrhu v sklepih ponovili zavezanost schengenskemu sistemu in izrazili namero čimprejšnje vrnitve k schengnu ob popolnem upoštevanju sorazmernih varnostnih interesov članic.

  več
 • Premier dr. Cerar na slovesnosti ob pričetku gradnje nove tovarne Magne Steyr v Občini Hoče-Slivnica

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob začetku gradnje tovarne Magna Steyr v Občini Hoče - Slivnica. Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru poudaril, da si je Vlada Republike Slovenije za to največjo "greenfield" investicijo v zgodovini samostojne Slovenije močno prizadevala.

  več
 • Predsednik vlade dr. Miro Cerar sprejel ministra za zunanje zadeve Arabske republike Egipt Sameha Hassana Shoukryja

  Foto: Damir Kolar/UKOM

  17.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes na pogovor sprejel ministra za zunanje zadeve Arabske republike Egipt Sameha Hassana Shoukryja, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji na povabilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca.

  več
 • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  16.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru oktobrske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja povezana z odpravo varčevalnih ukrepov ter investicij za gospodarski razvoj in v zvezi z bančno vrzeljo.

 • Izzivi Slovenije 2020: Vizija razvoja in ureditve blockchaina v sodobni družbi

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 -

  "Živimo v času izjemnih priložnosti in korenitih sprememb v našem poslovnem in zasebnem okolju. Odpirajo se nam novi izzivi. Naša država je vključena v globalne tokove, postajamo vse bolj prepoznaven igralec na svetovnem zemljevidu. Naše cilje in prizadevanja smo združili v slogan „Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi“."

  več
 • Premier dr. Cerar odprl nove prostore Slovenskega inštituta za kakovost in meroslovje SIQ

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil slavnostnega odprtja novih poslovnih prostorov Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje (SIQ). Novi sodobni prostori instituta, ki je po besedah slovenskega premierja zelo pomemben tihi sopotnik slovenskega gospodarstva, na eni lokaciji združujejo vse oddelke, kar bo še povečalo učinkovitost in hitrost dela.

  več


Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih