Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade se v Bruslju drugi dan udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta

  Foto: Thierry Monasse/STA

  14.12.2018 -

  Včerajšnje zasedanje so voditelji zaključili z delovno večerjo, ki je bila namenjena aktualnemu stanju glede brexita. Voditelji so bili enotni, da so pogajanja zaključena in da ni možnosti, da se pogajanja ponovno odpirajo. Opredelili so dodatna pojasnila v pomoč britanski premierki v ratifikacijskem postopku na Otoku. Hkrati so se zavzeli za okrepitev priprav na strani EU na posledice brexita v luči vseh morebitnih scenarijev.

  več
 • Predsednik vlade se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta

  Foto: Thierry Monasse/STA

  13.12.2018 -

  Na uvodnem delu današnjega zasedanja so voditelji največ pozornosti namenili večletnemu finančnemu okviru EU 2021–2027 in aktualnim zunanje-političnim vprašanjem. Evropski svet je tako opravil prvo celovito razpravo o predlogu prihodnjega večletnega finančnega okvira na podlagi poročila o napredku, ki ga je pripravilo avstrijsko predsedstvo Sveta EU.

  več
 • Predsednik vlade čestital Tatjani Bobnar ob nastopu funkcije generalne direktorice policije

  Foto: Bor Slana/STA

  12.12.2018 -

  Na današnji slovesnosti v Tacnu, ko je mandat nastopila nova generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, je zbrane nagovoril tudi predsednik Vlade RS Marjan Šarec. Poudaril je, da funkcija na čelu policije zahteva celega človeka, veliko potrpljenja, vzdržljivosti in trdnosti in vse te vrline zaznamujejo Bobnarjevo, je še prepričan premier. Ve, v prvi vrsti, zakaj smo vsi na svojih funkcijah – da služimo svoji domovini, da državljankam in državljanom zagotavljamo varnost.

  več
 • Predsednik vlade ob 35. obletnici Zveze Sonček: Naša družba temelji na solidarnosti in na tem, da smo drug drugemu ljudje

  Foto: Danijel Novakovič/STA

  07.12.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi ob 35. obletnici delovanja Zveze Sonček, ki je nastala na pobudo staršev otrok s cerebralno paralizo in se v celotnem obdobju borila za izboljšanje kakovosti življenja, predvsem polno inkluzijo v družbi.

  več
 • Predsednik vlade ob podelitvi priznanj Obrtno-podjetniške zbornice: Želimo si delati z roko v roki

  Foto: Nik Jevšnik/STA

  06.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome.

  več
 • Predsednik vlade na delovnem obisku v Avstriji

  Foto: Bor Slana/STA

  05.12.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je mudil na delovnem obisku v Avstriji. Srečanju in delovnemu kosilu z gostiteljem zveznim kanclerjem Republike Avstrije Sebastianom Kurzem je sledil sprejem pri zveznem predsedniku Republike Avstrije dr. Alexandru Van der Bellnu.

  več
 • Predsednik vlade: Vesel sem, da se zavedanje o pomenu lesarstva v Sloveniji znova dviguje

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je na Srednji lesarski šoli v Ljubljani nagovoril zbrane na prireditvi ob 130-letnici lesarskega šolstva na Slovenskem. Uvodoma je spomnil na izredni pomen Srednje lesarske šole, saj izobražuje nove rodove lesarjev, ne glede na to, da smo to industrijo v Sloveniji svoj čas zanemarili in skoraj uničili. A vendarle zavedanje lesarstva spet prihaja na plan.

  več
 • Vlada in sindikati javnega sektorja podpisali stavkovne sporazume in dogovor o plačah

  Foto: Bor Slana/STA

  03.12.2018 -

  Pristojni ministri in predstavniki sindikatov javnega sektorja so podpisali stavkovne sporazume, dogovor o plačah in anekse h kolektivnim pogodbam. Predsednik vlade Marjan Šarec je v uvodnem nagovoru izpostavil, da je izpogajano največ, kar je možno, saj stanje v proračunu več ne dovoljuje.Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si