Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade: »Pomembno je, da vztrajamo, ne le zbiramo dobre ocene, temveč drug drugemu pomagamo.«

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  14.11.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na dogodku “Bodi dober, bodi kul!”, s katerim organizator, Inštitut za etiko, na OŠ Miška Kranjca v Ljubljani začenja istoimenski projekt. Namen projekta je spomniti, da smo odrasli, starši, vzgojitelji in učitelji, največji vzorniki otrok. Ni vseeno, v kakšnem okolju odraščajo in v kakšne osebnosti se izoblikujejo. Zato potrebujejo dobro vzgojo in izobraževanje, predvsem pa dobre zglede nas odraslih, so še zapisali organizatorji. Dodajajo, da je današnji dan uvod v serijo mesečnih dogodkov po slovenskih regijah, ki jih bodo organizirali v sodelovanju s šolami in lokalnimi skupnostmi.

  več
 • Predsednik vlade z danskim premierjem o prihodnosti EU in problematiki migracij

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes na povabilo predsednika vlade Larsa Lokkeja Rasmussena mudil na delovnem obisku na Danskem. Osrednji namen obiska je bila krepitev sodelovanja med Slovenijo in Dansko, tako na področju gospodarstva kot glede ključnih evropskih izzivov.

  več
 • Predsednik vlade s španskim premierjem o ključnih evropskih vprašanjih in krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama

  08.11.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes v Madridu srečal s španskim premierjem Pedrom Sánchezom. Predsednika obeh vlad sta izmenjala stališča do najbolj aktualnih evropskih in mednarodnih zadev ter se zavzela za poglobitev gospodarskega in kulturnega sodelovanja med državama. Predsednika vlade je na obisku v Madridu spremljal minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar.

  več
 • Vlada in občine dosegle dogovor o višini povprečnine za leto 2019

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.11.2018 -

  Minister za finance dr. Andrej Bertoncelj je danes s predstavniki občinskih združenj podpisal pismo o nameri glede določitve višine povprečnine za leto 2019. Na podlagi pisma bo po njegovi obravnavi na vladi podpisan tudi uradni dogovor med vlado in občinskimi združenji o višini povprečnine. Dogovorjena povprečnina za prihodnje leto znaša 573,5 evra in je najvišja doslej. Konstruktivni pogovori so pripeljali do rešitve, ki je sprejemljiva za obe strani in hkrati vzdržna z vidika javnih financ. Podpisu sta prisostvovala tudi predsednik vlade Marjan Šarec in minister za javno upravo Rudi Medved.

  več
 • Premier Šarec: V današnjih časih je vloga pravosodja izjemna

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.11.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je ob dnevu pravosodja nagovoril zbrane na svečanosti, na kateri so podelili priznanja za izredne delovne uspehe in prizadevanja na področju pravosodja. Kot je poudaril v nagovoru, ima v današnjih časih, ki niso mirni in ko si tudi javnost želi spektakla, pravosodje izjemno vlogo.

  več
 • Premier Šarec pripadnikom Slovenske vojske: Hvala za vaše odgovorno delo in poslanstvo

  Foto: Bruno Toič/MORS

  05.11.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je danes mudil na prvem delovnem obisku na Ministrstvu za obrambo, kjer ga je sprejel minister Karl Erjavec s svojo ekipo. Predsedniku vlade so predstavili delovanje znotraj ministrstva, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje ter Obveščevalno varnostne službe. Prek videokonference je nagovoril tudi pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodnih operacijah in na misijah. Poudaril je, da njihovo veliko in odgovorno delo pozorno spremljamo v domovini ter da je cenjeno tako doma kot tudi v tujini.

  več


Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si