Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednika vlad Slovenije in Estonije za enotno in trdno Evropsko unijo

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.05.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na delovnem obisku gosti predsednika Vlade Republike Estonije Jürija Ratasa. Na srečanju sta največ pozornosti namenila evropskim temam, saj se Estonija pripravlja na predsedovanje Svetu Evropske unije, ki ga bo prevzela v drugi polovici letošnjega leta.

  več
 • Predsednik vlade sprejel varuhinjo človekovih pravic

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  23.05.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki mu je predstavila Letno poročilo Varuha človekovih pravic za leto 2016. Predsednik vlade je izrazil zadovoljstvo, da varuhinja človekovih pravic na mnogih področjih zaznava velik napredek in napovedal, da bo vlada še naprej zelo resno obravnavala njena priporočila.

  več
 • Premier izpostavil pomen Strategije dolgožive družbe za razvojno usmeritev Slovenije

  Foto: Anže Malovrh/STA

  18.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob predstavitvi in razpravi o osnutku Strategije dolgožive družbe dejal, da smo iz krize izšli z več samozavesti, a zdaj moramo narediti nov, odločen korak, s Strategijo dolgožive družbe, ki mora postati del naše miselnosti. S tem je izpostavil njen pomen za razvojno usmeritev Slovenije v prihodnosti.

  več
 • Izjava predsednika vlade o projektu 2. tir

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben sta ponovno opozorila na škodljive posledice referenduma o zakonu o 2. tiru.

 • Predsednik vlade na 22. Microsoftovi NT Konferenci

  Foto: Bor Slana/STA

  16.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Portorožu udeležil 22. Microsoftove NT konference. V nagovoru udeležencem je poudaril, da se vlada, ki jo vodi, zaveda, da sodobne storitve lahko ustvarijo nove priložnosti, da pa proces digitalizacije vpliva na kolektivno in individualno naravo, kot tudi razvoj. Digitalizacija mora prav zato imeti človeški obraz.

  več
 • Predsednik vlade na otvoritvi Mini Maker Faire-a poudaril pomen inovacij od človeka za človeka

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  13.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je kot častni pokrovitelj obiskal sejem Mini Maker Faire Ljubljana 2017. Poudaril je, da kot predsednik vlade že spodbuja, in bo tudi v prihodnosti spodbujal takšne dogodke, saj predstavljajo utelešenje zavzemanja za digitalizacijo s človeškim obrazom. Pri tem gre za sinergijo modernega, digitalnega napredka s trajnostnim, ekološkim razvojem in krožnim gospodarstvom.

  več
 • Slovenija si bo prizadevala, da postane voditeljica v krožnem gospodarstvu

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Mariboru kot častni pokrovitelj udeležil 2. mednarodne konference o krožnem gospodarstvu Circular Change. V nagovoru je poudaril, da konferenco vidi kot edinstveno priložnost, da se Slovenija predstavi kot ambiciozna država, ki si je zadala, da bo stala ob boku svetovnim zelenim voditeljicam. Cilj Slovenije je, da postane zelena referenčna država v digitalni Evropi in regionalna voditeljica na področju sistemske tranzicije v krožno gospodarstvo.

  več


Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih