Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade: Samo optimizma nam manjka

  Foto: Nebojša Tejić, STA

  29.06.2019 -

  Pod Najevsko lipo nad Črno na Koroškem, ki velja za najmogočnejšo lipo v naši državi, je danes potekalo že tradicionalno 29. vseslovensko srečanje, ki združuje predstavnike nacionalnih in lokalnih oblasti ter državljane. Zbrano množico obiskovalcev je nagovoril predsednik vlade Marjan Šarec.

  več
 • Premier obisk v Vatikanu zaključil z udeležbo na odprtju razstave Plečnikovih kelihov in sakralnih predmetov

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  27.06.2019 -

  Ob zaključku svojega obiska v Vatikanu se je premier Marjan Šarec udeležil razstave Plečnikovih kelihov in sakralnih predmetov v Vatikanskih muzejih, ki so jo odprli minister za kulturo Zoran Poznič, direktorica Vatikanskih muzejev Barbara Jatta in direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana Blaž Peršin. Razstava bo v Vatikanskih muzejih na ogled vse do 7. septembra.

  več
 • Premier Šarec na obisku v Vatikanu

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  27.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se mudi na uradnem obisku v Vatikanu. V dopoldanskih urah ga je na zasebni avdienci sprejel papež Frančišek, srečal se je tudi že z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom. V pogovorih s papežem Frančiškom sta sogovornika poudarila prijateljski odnos med Slovenijo in Svetim sedežem. »Vzpostavljeni dialog o dvostranskih odnosih cenimo in ga želimo nadaljevati,« je bilo eno ključnih sporočil premierja ob obisku. Predsednik vlade Šarec je papeža Frančiška spomnil na odprto vabilo za obisk Slovenije.

  več
 • Predsednik vlade prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  24.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je obiskal Ministrstvo za obrambo in prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah. Po uvodnih nagovorih in prejemu poročil iz mednarodnih operacij ter misij je predsednik vlade poudaril, da je delo, ki ga opravljajo zunaj meja Republike Slovenije, neprecenljivo. »Nikoli si tisti, ki tega dela neposredno ne opravljamo, ne bomo mogli predstavljati, kakšne so žrtve, ki jih to delo od vas zahteva vsak dan. In vsak dan se moramo tudi zavedati, kako je vaše delo tudi nevarno.«

  več
 • Predsednik vlade v Bruslju na zasedanju Evropskega sveta

  Foto: EU Council

  21.06.2019 -

  Predsednik vlade se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. V popoldanskem delu prvega dne zasedanja so voditelji razpravljali o sprejetju Strateške agende EU za obdobje 2019–2024, v okviru katere so največ pozornosti namenili vprašanjem podnebnih sprememb, večletnem finančnem okviru EU 2021–2027 in širitvi EU. Prvi dan zasedanja so zaključili z delovno večerjo, kjer so razpravljali o imenovanjih na najvišje položaje v institucijah EU za naslednji institucionalni cikel.

  več


Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si