Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Premier: »Za Slovenijo je ključnega pomena proaktivna in uravnotežena zunanja politika.«

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  24.04.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je na Brdu pri Kranju nagovoril zbrane veleposlanice in veleposlanike Republike Slovenije ter visoke predstavnike Ministrstva za zunanje zadeve, ki se udeležujejo 23. rednega letnega posveta slovenske diplomacije. V svojem nagovoru je uvodoma poudaril, da ga »nekatera dogajanja v svetu in naši neposredni soseščini, ki vzpostavljajo dvom v univerzalno uveljavljena načela mednarodnih odnosov, mednarodno pravo in evropske vrednote, utrjujejo v prepričanju, da se je proti takemu ravnanju nujno zoperstaviti s proaktivno evropsko in zunanjo politiko, s proaktivno diplomacijo«, ter ugotovil, da ima slovenska diplomacija načelnost, konsistentnost in jasne prioritete, kar je zanj ključnega pomena za dobro delovanje.

  več
 • Premier čestital ob 90. obletnici Osnovne šole Valentina Vodnika

  Foto: Daniel Novakovič, STA

  16.04.2019 -

  V avli Osnovne šole Valentina Vodnika v ljubljanski Šiški je danes zvečer potekala prireditev v počastitev 90-letnice osnovne šole in 200-letnice smrti Valentina Vodnika. Zbrane udeležence je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen Valentina Vodnika za Slovence ter spoštovanja šolskega sistema.

  več
 • Premier nagovoril zbrane na 50. obletnici Zveze paraplegikov Slovenije

  Foto: Stanko Gruden, STA

  16.04.2019 -

  Zveza paraplegikov Slovenije letos pod sloganom »Naš korak se vrti že pol stoletja« obeležuje svojo 50. obletnico obstoja. V sklopu različnih prireditev, ki potekajo preko celega leta, so danes v Pacugu organizirali slavnostno akademijo, na kateri je zbrane nagovoril predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

  več
 • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  Foto: Nebojša Tejić, STA

  15.04.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o predlogu preimenovanja praznika vrnitve Primorske k matični domovini, o evropskih zadevah ter o tretji razvojni osi.

 • Predsednik vlade na vrhu pobude 16+1 izrazil podporo novi članici Grčiji

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  12.04.2019 -

  Drugi dan vrha 16 + 1, ki poteka v Dubrovniku, je bil namenjen plenarni razpravi voditeljev držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Predsednik vlade Marjan Šarec je v nagovoru na plenarnem zasedanju izpostavil pomen v praksi že videnih rezultatov, ki jih prinaša sodelovanje v okviru pobude 16 + 1. Pozdravil je skupno izjavo o odnosih EU-Kitajska za nadaljnjo krepitev strateškega partnerstva med EU in Kitajsko, ki je bila usklajena na nedavnem vrhu EU-Kitajska v Bruslju. »To je odraz volje dveh velikih gospodarskih sil za izgradnjo odprtega gospodarskega odnosa, ki je predpogoj za blaginjo vseh.«

  več
 • Premier s kitajskim predsednikom vlade o možnostih poglabljanja odnosov med državama

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  11.04.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se 11. in 12. aprila 2019 v Dubrovniku udeležuje 8. vrha pobude 16 + 1, srečanja predsednikov vlad držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Danes, ob robu prvega dne vrha 16 + 1, se je predsednik vlade Šarec srečal s predsednikom Vlade Ljudske Republike Kitajske Li Keqiangom.

  več


Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si