Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade: praznik občine Črnomelj je hkrati praznik celotne Slovenije

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.02.2019 -

  V počastitev občinskega praznika občine Črnomelj, ki ga praznujejo 19. februarja, je na predvečer praznika v Kulturnem domu Črnomelj potekala osrednja prireditev, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Predsednik vlade je spomnil, da je praznik občine Črnomelj hkrati praznik celotne Slovenije. "Tukaj se je dogajala zgodovina, tukaj so se dogajali prelomni dogodki. In lahko ste ponosni, da se je to dogajalo prav v Črnomlju, kjer so bili položeni temelji slovenske državnosti."

  več
 • Premier nagovoril diplomatski zbor ob začetku novega leta

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec in gospa Barbara Iskra Šarec sta skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem in gospo Tanja Pečar na Brdu pri Kranju gostila sprejem za diplomatski zbor ob začetku novega leta. Premier je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da se lahko sreča z veleposlaniki v Republiki Sloveniji s pričakovanji, da se bodo odnosi z državami, ki jih veleposlaniki predstavljajo in zastopajo, še naprej uspešno krepili na vseh področjih.

  več
 • DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  Foto: Bor Slana/STA

  29.01.2019 -

  DZ je z 29 glasovi za in 53 proti zavrnil predlog ustavne obtožbe zoper premierja Marjana Šarca, ki sta ga v DZ vložili SDS in SNS, ker zakonodajalec še ni uresničil odločbe ustavnega sodišča glede financiranja javnih programov v zasebnih osnovnih šolah.

 • Govor predsednika vlade v DZ ob obravnavi ustavne obtožbe

  Foto: Matija Sušnikar/DZ

  29.01.2019 -

  Spoštovani predsednik DZ, spoštovane poslanke in poslanci, danes smo se zbrali v hramu demokracije, da bi obravnavali darilo, ki sem ga prejel s strani stranke SDS v obliki ustavne obtožbe. Meni in še komu se sicer to zdi nerazumno dejanje, a že zdavnaj sem obupal nad poskusi razumevanja vaših besed in dejanj. Najprej o zapisanem na sedmih oziroma šestih straneh, vsebine je sicer neprimerno manj, ker nenehno ponavljate in obračate istih nekaj stavkov. Večkrat me spomnite na besede, ki sem jih glede financiranja zasebnih osnovnih šol izrekel v času kampanje pred predsedniškimi volitvami, češ da je vse sodbe treba spoštovati, če hočemo dati signal, da spoštujemo sodišča. Naj poudarim, da moje stališče danes ni prav nič drugačno. Še vedno sem prepričan, da je sodbe in ustavne odločbe treba spoštovati. A pri meni ne gre zgolj za besede, temveč tudi za dejanja.

  več
 • Premier Šarec sprejel odstop ministra Prešička

  Foto: Bor Slana/STA

  28.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je sprejel odstop ministra za kulturo Dejana Prešička, saj je presodil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da sedanji vodilni ekipi ne omogoča več nadaljnjega dela. Pri tem je premier izrazil željo, da mu stranka SD čim prej predstavi novega kandidata za ministra in tudi za oba državna sekretarja.

 • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  Foto: Bor Slana/STA

  28.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja v zvezi z zaostanki pri reševanju vlog na centrih za socialno delo, o politikah na področju zaposlovanja delavcev in kršenja delavskih pravic, o položaju Slovencev v Avstriji in na vprašanje glede poslovanja DUTB.

 • Predsednik vlade drugi dan v Davosu o Zahodnem Balkanu

  Foto: Bor Slana/STA

  25.01.2019 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je na zadnji dan 49. letnega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu udeležil panela na temo Zahodnega Balkana.

  več
 • Predsednik vlade se v Davosu udeležuje 49. letnega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma

  Foto: Bor Slana/STA

  24.01.2019 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se v dneh od 23. do 25. januarja 2019 na povabilo prof. Klausa Schwaba, ustanovitelja in izvršnega predsednika Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), udeležuje 49. letnega srečanja v Davosu.

  več


Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si