Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Premier dr. Cerar: Vlada bo tožbo proti Hrvaški vložila po obravnavi pred novim OZP

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.06.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je sestal s predsedniki parlamentarnih strank in jim predstavil nadaljnje postopke glede tožbe proti Hrvaški pred sodiščem EU v Luksemburgu zaradi hrvaške kršitve prava EU zaradi zavračanja arbitražne razsodbe. Po sestanku je dejal, da slovenska vlada namerava vložiti tožbo proti Hrvaški po obravnavi pred novim odborom DZ za zunanjo politiko (OZP), ki se bo lahko sestal po ustanovi seji Državnega zbora.

 • Premier Cerar: Obžalujem neaktivnost Evropske komisije

  Foto: Anže Malovrh/STA

  18.06.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes v zvezi z odločitvijo Evropske komisije, da se ne bo izrekla o pritožbi Slovenije zaradi hrvaških kršitev prava EU, povedal, da je Slovenija začela ta postopek, ker je prepričana, da Hrvaška z zavračanjem arbitražne razsodbe krši pravo EU. Poudaril je, da je tožbo zoper Hrvaško pred Evropskim sodiščem v Luksemburgu treba vložiti, saj je mednarodno pravo in pravo EU treba spoštovati.

  več
 • Podpis sporazuma o dodelitvi evropskih sredstev za izgradnjo drugega tira

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in evropska komisarka za za mobilnost in promet Violeta Bulc sta prisostvovala podpisu sporazuma za črpanje 109 milijonov evrov nepovratnih sredstev za izvedbo projekta drugi tir med Divačo in Koprom. V svojih nagovorih sta ponovno izpostavila pomen projekta za Slovenijo in EU.

 • Premier dr. Cerar v Brežicah na predstavitvi projekta izgradnje HE Mokrice

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je mudil v Brežicah, kjer si je ogledal jeseni dokončano Hidroelektrarno Brežice in se udeležil predstavitve projekta Hidroelektrarne Mokrice.  Vlada Republike Slovenije je HE Mokrice v tem mesecu uvrstila v Načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021. Premier dr. Cerar je ob tem poudaril, da so HE Mokrice zadnji člen v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi, Slovenija jo potrebuje, če želi izkoristiti moč spodnje Save ter se približati zadanemu cilju energetske samopreskrbe.

  več
 • Predsednik vlade na slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju Galerije Cukrarna

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerarja se je udeležil slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju ureditve galerije Cukrarna za namen kulturne dejavnosti.Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih