Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Poslanica predsednika vlade ob dnevu državnosti

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.06.2017 -

  Živimo v času, ko pogosto tako hitimo, da si ne vzamemo dovolj časa za zares pomembne stvari. Naj bo danes vsaj malo drugače. Danes, ko praznujemo pomemben del naše zgodovine, ko obeležujemo šestindvajseto obletnico naše neodvisnosti, vas kot predsednik vlade te naše drage Slovenije pozivam, da se ustavite.

  več
 • Premier dr. Cerar na evropskem vrhu pomembnih strateških razprav za prihodnost EU

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Bruslju zaključil udeležbo na dvodnevnem zasedanju Evropskega sveta. Pred evropskimi voditelji je bil tokrat izredno širok nabor tem, od krepitve varnostno-obrambnega delovanja EU, migracij, do aktualnih ekonomskih razmer v Uniji ter vprašanja krepitve notranjega trga in zunanje trgovine.

  več
 • Poslanica predsednika vlade ob zaključku šolskega leta

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.06.2017 -

  Dragi mladi, vsako šolsko leto je posebno poglavje na poti odraščanja. V šoli se stkejo trajna prijateljstva, tudi prve ali nove ljubezni, polno je dogodivščin, prijetnih, nepozabnih, pa tudi težkih trenutkov, ki pa nikakor niso nepremagljivi. Učenje je namreč odkrivanje, da je nekaj mogoče.

  več
 • Šport je ključen za razvoj vrednot

  Foto: Anže Malovrh/STA

  20.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil 40. seje Skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS), najvišjega organa krovne športne organizacije.

  več
 • Predsednik vlade nagovoril vojake na misijah

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

  več
 • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.06.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru junijske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, ki so se med drugim nanašala tudi na prodajo NLb in primer Kemis.

 • Predsednik vlade na zaključku kolesarske dirke Po Sloveniji

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.06.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar si je v Novem mestu ogledal zaključek 24. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji. Po njegovem mnenju so športniki še enkrat dokazali, da povezujejo Slovenijo in da so enkratni ambasadorji naše zelene Slovenije.

  več


Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih