Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade dr. Miro Cerar ob imenovanju novega mandatarja

  Vir: KPV

  18.08.2018 -

  Spoštovane državljanke in državljani,

       

  na dan, ko se z imenovanjem mandatarja prevešamo v sklepni del procesa oblikovanje prihodnje slovenske vlade, se mi zdijo primerne misli, ki vam jih namenjam. 

  več
 • Premier dr. Cerar se je udeležil vrha Nata v Bruslju

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je včeraj in danes udeležil vrha zveze Nato v Bruslju. Na vrhu so voditelji držav članic največ pozornosti namenili izpolnjevanju finančnih zavez, sodelovanju Nata in EU, povabilu Makedoniji za začetek pogajanj za članstvo, sodelovanju z Ukrajino in Gruzijo ter misiji v Afganistanu. Premier Cerar je po končanem vrhu ocenil, da so voditelji za zasedanju potrdili skupno zavedanje pomena Nata za našo varnost in stabilnost.

  več
 • Premier dr. Cerar na vrhu v Londonu o pomenu sodelovanja z državami Zahodnega Balkana

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje vrha berlinskega procesa, foruma držav članic EU, ki odločno podpirajo evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana, ter Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Kosova, Makedonije in Srbije. Premier Cerar je na srečanju poudaril, da bo Evropska unija zares zaokrožena celota šele, ko bodo vanjo vključene vse države regije, kar je tudi zagotovilo stabilnosti in prihodnosti za regijo. Po njegovih besedah ima berlinski proces pomen predvsem zaradi gradnje zaupanja med državami.

  več
 • Premier dr. Miro Cerar se je udeležil vrha 16+1 v Sofiji in se ob tem srečal s predsednikom kitajske vlade

  Foto: Anže Malovrh/STA

  07.07.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v Sofiji udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske (t.i. pobude 16+1). Na tokratnem vrhu so prisotni predsedniki vlad razpravljali predvsem o poglobitvi sodelovanja na področjih gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij, kulture in sodelovanja med ljudmi.

  več
 • Premier dr. Cerar na delovnem obisku v Luksemburgu

  27.06.2018 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se na povabilo premierja Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela mudi na delovnem obisku Luksemburga. Predsednika vlad sta v pogovorih največ pozornosti namenila tematikam zasedanja Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju, v ospredju so bile migracije in azilna politika. Slovenski premier obisk Luksemburga nadaljuje s srečanjem voditeljev Slovenije, Luksemburga, Belgije, Nizozemske, Danske, Estonije in Češke, s ciljem izmenjave mnenj o najpomembnejših evropskih temah.

  več
 • Premier dr. Cerar po sestanku parlamentarnih strank glede migracij in NLB

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.06.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je po sestanku s predsedniki parlamentarnih strank na temo migracij in prodaje NLB, dejal, da je bila razprava konstruktivna in da bo morala vlada prihodnji teden sprejeti nekatere pomembne odločitve v zvezi z NLB. Kot je poudaril, predvsem, da morebitni postopek prodaje ne bi bil takšen, da bi prišlo do oškodovanja davkoplačevalcev. Premier dr. Cerar je predsednike strank seznanil tudi s pogovori na vrhu EU konec tedna v Bruslju. Po njegovi oceni je Slovenija kar zadeva migracij v tem trenutku varna, obenem pa je dejavna na evropski ravni.Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih