Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Prva dva dni obiska predsednika vlade v New Yorku v znamenju začetka zasedanja GS OZN in srečanj s tujimi voditelji

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  20.09.2017 -

  Prva dva dni obiska predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja, ki se udeležuje zasedanja 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, sta minila v luči otvoritve generalne skupščine, večih bilateralnih srečanj in udeležbe na dogodku francoskega predsednika o globalnem dogovoru za okolje.

  več
 • Premier dr. Cerar pozdravil naše zlate košarkarje

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil zaključne tekme evropskega košarkarskega prvenstva v Istanbulu. V finalu so naši košarkarji proti Srbiji pokazali odločno, borbeno predstavo in osvojili naslov evropskih prvakov, za kar jim premier dr. Cerar iskreno čestita. "Zlati fantje so nam vsem v ponos in zgled! Njihova srčnost in timska igra sta presegli vse meje", je ob tem še dodal dr. Cerar.

  več
 • Premier dr. Cerar v Velenju na 120.obletnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  16.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil 120.obletnice delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje. V svojem nagovoru na slavnostni seji je poudaril, da so vrednote gasilstva - požrtvovalnost, pogum, tovarištvo, nesebičnost, humanitarnost, prostovoljstvo - vrednote, ki jih sam izredno ceni, a jih hkrati neredko v Sloveniji izredno pogreša.

  več
 • Poslanica predsednika vlade dr. Mira Cerarja ob 70. obletnici vrnitve Primorske k matični domovini

  Vir: KPV

  15.09.2017 -

  Spoštovani, Našo Slovenijo, Slovenke in Slovence zaznamuje odločno prizadevanje za povezanost. V tem duhu govorimo o sodelovanju ko gre za izgradnjo države, za krepitev naše nacionalne identitete ali v prizadevanjih za ozemeljsko celovitost.  Danes mineva 70. let od pomembnega zgodovinskega trenutka za našo državo, ko je bila uveljavljena pariška mirovna pogodba z Italijo, ki je takratni Jugoslaviji in s tem tudi Sloveniji, dodelila velik del Primorske. Od leta 2006 ta dan posebej zaznamujemo kot državni praznik.

  več
 • Predsednik vlade sprejel posebnega odposlanca kitajskega predsednika Menga Jianzhuja

  Foto: Bor Slana/STA

  15.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel posebnega odposlanca predsednika Ljudske republike Kitajske Menga Jianzhuja. Premier in posebni odposlanec sta odnose med državama ocenila za odlične ter se zavzela za nadaljnjo krepitev sodelovanja tako med državama kot med podjetji obeh držav, dotaknila pa sta se tudi vprašanj varnosti in boja proti organiziranemu kriminalu.

  več
 • Premier dr. Cerar na pogovoru z gospodarstveniki slovenske Istre

  Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil srečanja s članicami in člani Kluba gospodarstvenikov Slovenske Istre. Premier je z gospodarstveniki izmenjal poglede o aktualni gospodarski klimi v Sloveniji ter predstavil načrte vlade za naprej.

  več
 • Premier dr. Cerar v Postojni odprl izobraževalni center sodobnih tehnologij

  Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je odprl Izobraževalni center sodobnih tehnologij, ki deluje v okviru Šolskega centra Postojna. Projekt, katerega cilj je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, je predsednik vlade ocenil za zgodbo o sodelovanju. Tako je tudi vlada prisluhnila potrebam uspešnih domačih podjetij, med drugim tudi v okviru vladnega regijskega obiska pred dvema letoma, in tako s finančnimi sredstvi ministrstev za izobraževanje in gospodarski razvoj podprla projekt.

  več


Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih