Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju

  Foto:Daniel Novakovič/STA

  26.04.2018 -

  Na predvečer praznika dneva upora proti okupatorju je v Športni dvorani Kočevje potekala državna proslava, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Osrednja tema umetniškega dela slovesnosti sta upor in upanje, ki po mnenju avtorjev predstavljata temeljna vidika slovenske nacionalne identitete.

 • Predsednik vlade podelil častno priznanje na slovesnosti Evropskega združenja za izredne dogodke – EENA 112

  Foto: Anže Malovrh/STA

  25.04.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes nagovoril zbrane nal slovesnosti ob podelitvi nagrad Evropskega združenja za izredne dogodke – EENA 112. Ob tem je podelil tudi častno priznanje, ki je tokrat ostalo v domačih rokah. Prejela ga je namreč Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

  več
 • Premier dr. Cerar sprejel zagovornika načela enakosti

  Foto: STA

  25.04.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel zagovornika načela enakosti Miho Lobnika, ki mu je predstavil dosedanji in predvideni razvoj novoustanovljenega organa, izzive na vsebinskem področju delovanja organa in izkušnjah, s katerimi se srečuje pri svojem delu.

  več
 • Predsednik vlade dr. Miro Cerar gostil vrh voditeljev jugovzhodne Evrope

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.04.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na Brdu pri Kranju gosti vrh Procesa sodelovanja jugovzhodne Evrope, saj je Slovenija julija 2017 prevzela enoletno predsedovanje Procesu sodelovanja jugovzhodne Evrope (PSJVE - SEECP).

  več
 • Predsednik vlade dr. Miro Cerar sprejel slovaškega predsednika Andreja Kisko

  Foto: STA

  23.04.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar, se je danes sestal s slovaškim predsednikom Andrejem Kiskom, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta največ pozornosti namenila gospodarskemu sodelovanju med državama in aktualnim evropskim temam.

  več


Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih