arhiv
 • Vlada nadaljuje pogajanja s policijskima sindikatoma

  Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Fotoarhiv: STA

  27.11.2015 -

  Vlada je na današnji seji pooblastila pogajalsko skupino, da se pogaja o odpravi ključnih anomalij pri plačah policistk in policistov. Pri tem bo upoštevala učinke Dogovora o ukrepih na področju plač za leto 2016 in se glede tega pogajala v okviru dodatnih finančnih sredstev državnega proračuna, kar bo sproti usklajevala z Ministrstvom za finance.

  več
 • Vlada sprejela namero o povečanju obsega sodelovanja v misiji EU za usposabljanje oboroženih sil Malija

  Seja vlade. Arhivska foto STA

  22.11.2015 -

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela namero o povečanju obsega sodelovanja Republike Slovenije v misiji Evropske unije za usposabljanje oboroženih sil Malija (EU Training Mission – EUTM Mali), določenega s sklepom Vlade Republike Slovenije, z dne 6. februarja 2013, tako, da se v misijo lahko napoti do deset pripadnikov Slovenske vojske, z možnostjo rotacij.

  več
 • Vlada bo nadaljevala pogajanja s policijskima sindikatoma

  Odziv predsednika vlade Mira Cerarja na stavko policistov. Foto: STA

  18.11.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je po današnji seji vlade odzval na stavko policistov. Poudaril je, da je nad stavko policistov razočaran, saj se je začela, kljub temu da pogajanja z obema sindikatoma še niso končana. V času, ko v Evropi vladajo napete varnostne razmere, pa je po njegovem mnenju stavka tudi neodgovorno dejanje. Vlada je sicer na današnji seji sprejela odločitev, da nadaljuje pogajanja z obema sindikatoma, vendar si bo vzela čas za preučitev vseh 26 stavkovnih zahtev policistov. Oba sindikata sta namreč vladi poleg osmih zahtev, ki se nanašajo na obljube predhodnih vlad, dodala še 18 novih. Denar za njihovo izpolnitev bi morala vlada vzeti drugim družbenim skupinam, šolstvu, zdravstvu, sociali.

  več

  

Dnevni redi in gradiva

 

Spremljajte postopke priprave in sprejemanja vladnih odločitev ter preverite upoštevanje pripomb in predlogov civilne javnosti.

Spremljajte delo in odločitve stalnih odborov vlade, to so Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisija Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja.

Spremljajte točke dnevnega reda posamezne seje vlade ter odločitve in gradiva povezana z določeno točko dnevnega reda.