Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Prihodnost Evropske unije – Kakšno je vaše mnenje?

Evropska unija je pozitivno vplivala na razvoj Slovenije. Notranji trg nudi številne prednosti tako državljanom kot podjetnikom. Študentske izmenjave so mladim omogočile spoznavanje drugih evropskih držav in lažje vključevanje na trg dela. Ne pozabimo na mirno in čisto okolje, v katerem živimo.

 

Kljub prednostim in dosežkom EU so se v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske odločili za izstop. Brexit in gospodarska kriza sta okrepila razpravo in razmišljanja o prihodnosti EU. Enotno mnenje je, da se EU mora spremeniti in razvijati. Ampak kako?

 

Do danes so politični voditelji oblikovali nekaj predlogov za prihodnji razvoj, kot npr. Belo knjigo o prihodnosti Evrope in Rimsko izjavo voditeljev 27 držav članic in institucij EU iz marca 2017. Ampak Evropska unija smo vsi njeni državljani. Razprava o spremembah in prihodnosti Evropske unije bo zato do oktobra 2018 odprta za prav vse državljane EU.

 

Rezultati posvetovanj in predlogi državljanov, ki bodo zbrani med aprilom in oktobrom 2018, bodo zbrani v poročilu za voditelje držav in vlad EU, ki se bodo srečali decembra 2018 in razpravljali o prednostnih nalogah za ukrepanje v naslednjih nekaj letih.

V Sloveniji s posvetovanji v lokalnih okoljih tudi po zaključku vseevropskega projekta nadaljujemo.
Posveti "Kakšno Evropsko unijo si želimo državljani?"


20. 9. 2018, Slovenj Gradec
13. 9. 2018, Kočevje
7. 6. 2018, Idrija
5. 4. 2019, Ajdovščina
29.5.2019, Slovenske Konjice
Nalagam ...